Laatste nieuws: !!!!

14-03-2022:

Warmtepomp nog amper te leveren!!!!!!!!

Warmtepompleverings problemen!!!!

Zonnepanelen / storm / stormschade/ verzekering / Schade gedekt?

AMSTERDAM – Zaten je zonnepanelen wel goed vast tijdens de voorbij razende stormen Dudley en Eunice? Je opstalverzekering biedt doorgaans wel dekking, maar niet in alle situaties. De niet-zichtbare schade na afloop van de storm, en daardoor het lagere rendement van je zonnepanelen, wordt vaak niet gedekt, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssites Poliswijzer.nl en Gaslicht.com.

Schade door storm Corrie: hoe zit het met verzekeringen?

Van alle verzekeraars dekken er twee ook de de gevolgschade, stelt Jorn Alders, hoofd onderzoek van Poliswijzer.nl na vergelijking van bijna veertig aanbieders, gebaseerd op de data die Moneyview aanleverde.

Stevig weer nog niet voorbij: na Eunice opnieuw storm verwacht

„De storm kan zware schade toebrengen aan je zonnepanelen op je dak, maar de standaard opstalverzekering dekt alleen de nagelvast geplaatste zonnepanelen. Dus die op je dak zijn vastgezet”, zegt hij.

Het verzekerde bedrag voor zonnepanelen is volgens deze vergelijking en de schadehistorie bijna altijd voldoende.

Uit de vergelijking blijkt dat alleen bij verzekeraar de Goudse de standaarddekking van maximaal €5000 niet voldoende kan zijn als de zonnepanelen een hogere aanschafwaarde hadden.

___________________________________________________________________________


ROOKMELDERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Zonneenergie:

Afbouw salderingsregeling ( juni 2022)


Minister Jetten meldt dat de afbouw van de salderingsregeling nog een jaar uitgesteld wordt, te weten tot 1 januari 2025. Vanaf dat kalenderjaar krijgen de eigenaren van zonnepanelen versneld minder voordeel. In het oorspronkelijke wetsvoorstel zouden zonnepaneeleigenaren per 1 januari 2023 stapsgewijs minder mogen gaan salderen. Afgelopen januari werd echter al duidelijk dat de afbouw met minimaal 1 jaar zou worden uitgesteld en nu is dus besloten om de afbouw 2 jaar uit te stellen. Direct gevolg daarvan is wel dat zonnepaneelbezitters per 1 januari 2025 direct 36 procent minder mogen salderen om de opgelopen achterstand op het oorspronkelijke wetsvoorstel in te lopen.