Warmtepompen :Bekijk onderstaande Yuo-Tupe filmpje over de Compress Hybrid 5800i warmtepomp.

Bespaar al gauw 70 tot 80% gas met de slimme combinatie van een hybride warmtepomp en een cv-ketel. Dat kan ook je huidige cv-ketel zijn. Dat is duurzaam verwarmen #LikeABosch. Benieuwd naar de hybride warmtepompen van Nefit Bosch? Bekijk onze website: https://bit.ly/3fVQkTo Meer informatie over #LikeABosch: https://bit.ly/46euowC #NefitBosch #Nefit #Bosch #hybride #warmtepomp #duurzaam #verwarmen #LikeABosch

Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp werkt in combinatie met een bestaande HR-ketel

De hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-ketel en een warmtepomp. De hybride warmtepomp werkt op stroom. In Nederland, waar we tot op heden nog vaak afhankelijk zijn van gas, is de hybride warmtepomp een goede optie om het gasverbruik te verlagen. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van de woning. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Alleen voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning tijdens extreem koude dagen, springt de HR-ketel aan. Een groot voordeel van de hybride warmtepomp is dat hij bij een bestaande HR-ketel wordt geplaatst.

Is de woning van uw klant enigszins voorzien van isolatie, zoals dubbelglas en spouwmuurisolatie? Dan is de hybride warmtepomp al een geschikte oplossing voor zijn huis.

Een hybride systeem heeft een binnen- en buitenunit

Een hybride warmtepompsysteem heeft een binnen- en een buitenunit. Binnen komt een kastje vlakbij de cv-ketel te hangen. Dit kastje heeft een warmtewisselaar. De buitenunit, die u bijvoorbeeld op het dak of tegen de woning plaatst, lijkt op een airco. De ventilator van de buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare energie.

Een hybride warmtepompsysteem past in bijna iedere woning

Welke warmtepomp het meest geschikt is voor de woning van uw klant, bepaalt u aan de hand van de gesteldheid van de isolatie van de woning. De prijs van verschillende warmtepompen varieert natuurlijk enorm. Een hybride warmtepompsysteem is een goede keuze als uw klant geen geld wil/kan neertellen voor een volledige grondgebonden installatie. Of als de woning niet perfect geïsoleerd is. Een hybride systeem is namelijk voor bijna iedere woning geschikt.

Is de woning van de klant onvoldoende geïsoleerd? Dan kunt u beter adviseren geld te steken in het isoleren van de woning (spouwmuur-, dak- en vloerisolatie) dan in een warmtepomp. Dat levert de klant namelijk meer geld op dan hybride verwarmen. Na de isolatie van de woning, kan de klant alsnog voor de hybride of zelfs een all-electric warmtepomp gaan.

Bestaande radiatoren vaak geschikt voor hybride warmtepomp

Quooker flex

Een hybride warmtepomp verwarmt het water in de radiatoren zo’n 45 tot 55 graden. Een cv-ketel staat vaak afgesteld op 60 tot 80 graden. Zijn de bestaande radiatoren dan wel geschikt voor deze omschakeling? Vaak wel. Echter, in oudere woningen zijn de radiatoren ontworpen voor een huis zonder isolatie. 

De capaciteit van de radiatoren is daarom groter en niet altijd geschikt in combinatie met lage temperatuurverwarming zoals de hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp werkt in elk geval het meest efficiënt met lagetemperatuur-radiatoren of vloerverwarming. Lagetemperatuur-radiatoren hebben een groter oppervlak en geven daardoor de warmte beter af.

Maakt de buitenunit van een hybride warmtepomp lawaai?

U heeft vast weleens gehoord dat de buitenunit van een warmtepomp lawaai maakt. De buitenunit van een hybride warmtepomp heeft een ventilator die draait. Echter draait deze alleen als de verwarming aan staat. Dit is over het algemeen alleen op koude dagen. In de meeste gevallen heeft de klant dan ook de ramen dicht en heeft hij weinig last van de ventilator.

En ’s nachts is de kans ook klein dat hij last krijgt van de venitlator, want dan staat de verwarming heel laag en zal de warmtepomp vaak helemaal niet draaien. Al met al is het slim om goed na te denken waar u de buitenunit plaatst. Ook voor de buren van de klant. Naast een geschikte plek waar uw klant minimaal overlast heeft van het geluid van de warmtepomp, zijn er ook geluiddempende kasten beschikbaar.